Три ремонтирани заслона край връх Ботев  вече приемат туристи. Те

...
Три ремонтирани заслона край връх Ботев  вече приемат туристи. Те
Коментари Харесай

Отвориха ремонтирани заслоните под връх Ботев

Три ремонтирани заслона край връх Ботев  вече одобряват туристи. Те бяха ремонтирани по самодейност на кмета на Калофер Румен Стоянов след следващия случай в планината, при който през зимата се изгубиха планинари. Тогавашният министър председател Бойко Борисов отговори на апела на калоферския кмет и инициира разпореждане на Министерския съвет, с която бяха отпуснати 105 хиляди лв.. Обществената поръчка бе оповестена от дирекцията на Национален парк „ Централен Балкан “, бе определен реализатор и предоставени ремонтните действия.

 Заслоните „ Маринка “ и „ Михайлов “ и „ Бункера “ са на територията на Национален парк „ Централен Балкан “. Те са по маршрута от Калофер до връх Ботев. Изградени са там, с цел да приютяват и избавят от бурите туристи.

Ремонтните работи включваха отливане и ремонт на покривните плочи, слагане на нова дограма, съоръжение с печки и кревати. Предстои обезпечаване на топли завивки.

Охраната на Национален парк „ Централен Балкан “ зареди заслоните с дърва за огрев и ще се грижи за опазването им.

В същото време и кметът на Калофер, и администрацията на парка, молят туристите, които употребяват заслоните да ги пазят, да не нанасят повреди, с цел да бъдат потребни тези обекти на туристите, изпаднали в усложнение в планината.

На формалното разкриване на събитието участваха кметът на община Калофер Румен Стоянов и шефът на Дирекция Национален парк „ Централен Балкан “ Николай Гоцков.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР